Pondertone

Op 30 maart om 20.00 uur geeft Pondertone een akoestisch optreden in Theatercafé De Bastaard. De toegang is gratis. Op deze avond presenteert de Utrechtse band onder leiding van ontwerper/kunstenaar/muzikant Patrick Tersteeg haar nieuwe EP onder de titel De Tijdmachine. Deze replica van een schetsboekje van Tersteeg (met downloadcode voor de muziek) kun je nu bestellen.

De locatie voor dit optreden is niet zomaar gekozen. Als je op een avond in de periode 1998 – 2003 theatercafé de Bastaard bezocht was de kans groot dat je Patrick daar aantrof. Al dan niet in het bijzijn van bandleden, andere (muziek)vrienden en collega-studenten. Altijd met een schetsboekje en tekenpen binnen handbereik.

Deze boekjes vulde hij met tekeningen en beschrijvingen van wat hij meemaakte en er in hem omging. Dit resulteerde in tientallen boekjes vol met kroegtekeningen, schetsen, tirades, hersenspinsels en natuurlijk songteksten of flarden daarvan.

In het jubileumjaar 2018 speelde Patrick de solovoorstelling De Tijdmachine in de intieme setting van een huiskamer, een tuin of een klein tentje op een festival. Hierin zong hij liedjes uit de beginperiode van Pondertone en begeleidde zichzelf daarbij op zijn oude gitaar, de Stofbol. Liedjes over eenzaamheid, verlies en verlangen wisselde hij af met droogkomische anekdotes. Tijdens het optreden kon het publiek in de originele schetsboekjes kijken – de logboeken van de Tijdmachine.

Op 30 maart presenteert Pondertone haar nieuwe EP, De Tijdmachine in de Bastaard. De plek waar Patrick veel van zijn inspiratie vandaan haalde. Op deze avond speelt hij met zijn band, bestaande uit Roel Jorna, Jeroen Pelgrom, Peter Tol en Erik Rinsema onder andere alle liedjes uit de Tijdmachine.

De nieuwe EP is een exacte replica van een van Patrick’s schetsboekjes. Het bevat een selectie reproducties van handgeschreven (flarden van) songteksten, schetsen, tekeningen en wat er verder nog in hem opkwam in ‘die Goeie Ouwe Tijd’. Daarnaast bevat het boekje blanco pagina’s voor je eigen ideeën en natuurlijk een downloadcode voor de muziek. De Tijdmachine wordt uitgegeven in een genummerde en gelimiteerde editie. Je kunt nu een exemplaar bestellen voor €25. Maar als je €35 of meer overmaakt, schrijft Patrick er voor jou een persoonlijke boodschap in, en maakt daar een toepasselijke tekening bij. Mail je bestelling (of vraag) naar info@pondertone.com

Het evenement is afgelopen.

Datum

Tijd

20.00
Categorie
QR code